Alkusivu Klassikkoteatteri Tuleva Historia

Klassikkoteatteri XXVI - Accessories Fashion Show!


Accessories Fashion Show! -kokonaisuuden muodostavat näyttely ja sen temporaalisesti kehystävät kolme esityksellistä tapahtumaa tutkivat henkilökohtaisen ja kollektiivisen mikrohistorian merkitystä nykyajassa retrospektiivisen taidenäyttelyn ja muotinäytöksen konventioiden läpi. Samalla teos tutkii monitaiteellisesti konkreettisella tasolla aktiivisen ja passiivisen toiminnan suhdetta ja osallisuuden kokemusta. Teos huteroittaa positiivisessa hengessä inhimillisen toimijuuden totunnaisuuksia ja korostaa esineiden osallisuutta inhimillisen maailman rakentumisessa ja toiminnassa kysyen ihmisen ja esineen rooleja toimijoina ja toimintaa synnyttävinä aktivaattoreina. Toimijuuksien törmäyspisteessä teos avaa kokijan arkiseen elämänpiiriin repeämän, jonka äärellä voi pohtia omaa kokemustaan aktiivisena toimijana, passiivisena vastaanottajana, aktiivisena vastaanottajana ja passiivisena toimijana olemisesta. Mitä tehdä? Alkaakko kursia kokoon? Antaakko repsottaa? Korjatakko vai heittääkkö pois? Mikä tänä päivänä, tässä ajassa, saa ihmisen toimimaan? Mikä herättää? Mikä saa liikkeelle? Mikä pysäyttää?

Käytettyyn esineeseen kiinnittyvä katse on Klassikkoteatterin työskentelyprosessissa etsivä, esteettisesti virittynyt ja intentionaalinen. Tässä katsessa on kyse myös tietynlaisesta silleen jättämisestä ja kysyvästä avoimuudesta. Esinettä tai vaatekappaletta katsotaan sen siihenastisen käyttötarkoituksen poissulkeistaen, ”uudella silmällä”, ikäänkuin esineellä olisi odottamassa jokin kätketty, arvoituksellinen tarkoitus, jota ei vielä tiedetä ja joka paljastuu vasta (esitys)taiteellisen teoksen tuottavassa prosessissa. Esineiden löytäminen, niistä vaikuttuminen ja niiden valitseminen on olennainen osa teoksen valmistumista. Esineen potentiaalia esityksellisenä objektina puntaroidaan sekä mielikuvituksen, visioinnin ja vaikuttumisen keinoin että konkreettisesti hipelöiden, tunnustellen ja sovitellen ja tämän affektoivan toiminnan myötä tekeillä oleva teos varsinaisesti kehkeytyy.

TAI SITTEN JOTAIN MUUTA.

Esitykset sunnuntaina 24.7.2022 klo 13.02, 15.07 ja 17.04.
Esityspaikkana tänä vuonna Kuhnamontie 3, eli Klassikkokoivikko Kuhnamontien ja Tehtaankadun kulmauksessa. Huom! Tienvarteen ei pysäköintiä. Alueen välittömässä läheisyydessä on runsaasti pysäköintitilaa.

Accessories Fashion Show! -esitys on Klassikkoteatterin vuotta vaille neljännesvuosisata -juhlatuotanto, jota juhlistetaan juhlanäytöksin.
Vapaa pääsy.
Kesto tulee olemaan 30-60 min.
Kattamaton katsomoalue. Oman istuimen voi ottaa mukaan!

terveisin: Klassikkoteatterin Lavastustalkooväki